Skip to main content

Cantik

Assalamualaikum.
Hee bru ja update template lain pulak.  Semua yg dh update sebelum ni kita tukar baru.  Ssh nak explain,  sbb rasa setiap kali tgk blog sndiri ada ja rasa xpuas hati tu.  Jdi asyik bertukar baju saja la. Hahaha..

Okay xmau bnyk bebel tpi ada la sikit yg rasa mcm xpuas hati nk di bebelkan. Hehe. 

Semuanya bermula dengan mentaliti seorang manusia yg rasa diri dia langsung tiada rupa lalu jatuh segala konfidensi dalam diri. 

Ramai ckp nak ada konfiden ni kena la muka lawa smua.  Sebenarnya kenyataan tu hanyalah 1% daripada jangkaan kita.  Semua manusia ni sebenarnya dh lahir cantik elok molek sokmo dh.  Yg rasa xelok tu ialah diri sendiri yg kurang adanya rasa syukur.  Bila setiap kali isu ni muncul,  dalam otak sendiri bayang muka org-org segak dan lawa. Tpi pernah tak tnya kt diri sendiri tu.  Kalau la muka semua manusia atas muka bumi ni segak dan lawo belaka,  mana datang istimewa dan uniknya lagi? Ye dok? Jadi tolonglah jangan kaitkan konfiden diri tu dgn muka yg lawa sngt. Cukup rasa yakin diri tu mampu nak buat apa saja yg kita perlukan tu.  Cukup dengan sedikit keterampilan yg kemas,  dan senyuman yg manis serta hati yg ikhlas.  And everything just gonna be fine.


Okay hbis bebel dh. Selamat malam ank2 ..

p/s : kalau semua cantik nanti sama ja dengan barbie and ken pulak. :)


Comments

Popular posts from this blog

BAD GENIUS

Assalamualaikum, okay
memandangkan harini  rajin okay RAJIN sementara sahaja ni,
kita nak kasi update cerita BAD GENIUS,

review ni akan jdi spoiler la kalau org tu tak tgk cerita tu lgi, but yeah nk review jgk...

lets start with the main character first yeah.
nama dia LYN.
dia ni la genius freak dalam cerita ni. pandai yg amat sngt sngt pandai.
bermula dengan dia tolong kawan baik dia dalam dewan exam, start dari situ, dia jual jawapan kat student2 yg bayaq untuk jawapan dia. dia ni dari keluarga sederhana ja, jadi bila dia masuk dalam sekolah swasta, bayaran yuran sangatlah tinggi, sejak dari situ dia carik duit guna kaedah yg nmpk mcm bagus tapi sangatlah merosak masa depan budak-budak yg kaya dan mampu bayaq dia ni.


okay second main character ialah BANK.
dia ni lagi genius dari lyn tu, yet he was so innocent.
budak ni sangatlah baik untill lyn tu libatkan dia dalam satu ujian untuk masuk ke universiti di luar negara, dia start jadi tamak disebabkan satu kejadian ni. haha kejadian …

Tajuk Pencarian Bloglist OGOS 2017

klik banner utk join :)

Batrisyia Birthday and Preloved Handbag Giveaway

Assalamualaikum, hee cikla tanya pengalaman beranak, belum berpunya lagi cikla, jdi pengalaman tu belum punyaa.. tapi ingt lah waktu kecik masa mak bersalin to my bro, adik berat masa tu lebih dari sepaptutnya, 3 kg lebih, jadi mak kena operate, tpi mmg dari mak lahirkan sy kena operation, sebab dia mmg xleh deliver secara norrmal, jdi bila lahirnya bayi yg terlebih sihat tu, mak kena tahan kad wad lama sikit due to her pain  and alhamdulillah after few day mak dapat keluar, dan adik pun disahkan tiada demam kuning or sakit lain,  dan pengalaman yg tak boleh dilupakan, he was so chubby, macam ank panda time tu.

special wishes from me: Happy belated birthday adik batrisyia, semoga jadi anak yang solehah, rajin tolong mak dgn ayah awk ye syg, dan semoga tumbuh jdi ank yg cantik :)