Cantik

Assalamualaikum.
Hee bru ja update template lain pulak.  Semua yg dh update sebelum ni kita tukar baru.  Ssh nak explain,  sbb rasa setiap kali tgk blog sndiri ada ja rasa xpuas hati tu.  Jdi asyik bertukar baju saja la. Hahaha..

Okay xmau bnyk bebel tpi ada la sikit yg rasa mcm xpuas hati nk di bebelkan. Hehe. 

Semuanya bermula dengan mentaliti seorang manusia yg rasa diri dia langsung tiada rupa lalu jatuh segala konfidensi dalam diri. 

Ramai ckp nak ada konfiden ni kena la muka lawa smua.  Sebenarnya kenyataan tu hanyalah 1% daripada jangkaan kita.  Semua manusia ni sebenarnya dh lahir cantik elok molek sokmo dh.  Yg rasa xelok tu ialah diri sendiri yg kurang adanya rasa syukur.  Bila setiap kali isu ni muncul,  dalam otak sendiri bayang muka org-org segak dan lawa. Tpi pernah tak tnya kt diri sendiri tu.  Kalau la muka semua manusia atas muka bumi ni segak dan lawo belaka,  mana datang istimewa dan uniknya lagi? Ye dok? Jadi tolonglah jangan kaitkan konfiden diri tu dgn muka yg lawa sngt. Cukup rasa yakin diri tu mampu nak buat apa saja yg kita perlukan tu.  Cukup dengan sedikit keterampilan yg kemas,  dan senyuman yg manis serta hati yg ikhlas.  And everything just gonna be fine.


Okay hbis bebel dh. Selamat malam ank2 ..

p/s : kalau semua cantik nanti sama ja dengan barbie and ken pulak. :)


Comments