BAD GENIUS

Assalamualaikum, okay
memandangkan harini  rajin okay RAJIN sementara sahaja ni,
kita nak kasi update cerita BAD GENIUS,

review ni akan jdi spoiler la kalau org tu tak tgk cerita tu lgi, but yeah nk review jgk...

Image result for bad genius
lets start with the main character first yeah.
nama dia LYN.
dia ni la genius freak dalam cerita ni. pandai yg amat sngt sngt pandai.
bermula dengan dia tolong kawan baik dia dalam dewan exam, start dari situ, dia jual jawapan kat student2 yg bayaq untuk jawapan dia. dia ni dari keluarga sederhana ja, jadi bila dia masuk dalam sekolah swasta, bayaran yuran sangatlah tinggi, sejak dari situ dia carik duit guna kaedah yg nmpk mcm bagus tapi sangatlah merosak masa depan budak-budak yg kaya dan mampu bayaq dia ni.
 Image result for bad genius

okay second main character ialah BANK.
dia ni lagi genius dari lyn tu, yet he was so innocent.
budak ni sangatlah baik untill lyn tu libatkan dia dalam satu ujian untuk masuk ke universiti di luar negara, dia start jadi tamak disebabkan satu kejadian ni. haha kejadian dia apa. nak simpan sikitlah, silalah tgk sendiri ye. the main point is money can change people weyh. sapa nak sangka budak baik mcm dia jdi tamak disebabkan duit. well mmg dia pilih jalan tu sebab dia rasa xcukup bila sekali dia pernah dapat tu. pada awal tu, dia sepatutnya dapat scholarship utk further study dia, tapi disebabkan kejadian tu lah, semuanya start berubah . jyeah rock it BANK...

                                               Related image
Image result for bad genius

lagi dua watak ni xbanyak sangat main, tapi depa lah pencetus kepada kerakusan utk dapat duit dengan menggunakan manusia-manusia genius yg xberkemampuan.

dan semua watak ini wujud dari cerita sebenar dan kepada yg tak tengok lagi. tu sangatlah disarankan.

and for the ending, lyn tu mengaku yg dia bagi jawapan utk UJIAN STIC tu dan habis kat situ..


THE END !


Image result for bad genius



Planner Giveaway by Eeca Shyaa

sarawak blogger eeca shyaa

klik banner untuk join ;)





Giveaway by LZ

klik banner untuk join.. 


my opinion about this blog, it really suits your personality because it show simplicity in it. :)




lazyness overloaded...

Assalamualaikum...
okay jangan gelak dulu, tapi , yes mmg tengah malas yg teramat sngt dua tiga hari lepas, ingt nak update last2 tangguh lagi tangguh lagi dan semua komentar (acewah) yg dibalas lambat tu harap maaf ye.

seseorang patut kasi ceq tips nak menghilangkan malas berlipat kali ganda yg maha hebat melanda ni. selain malas, dah xdak masalah lain dh. haha

nk berblogwalking pun malas, update pun malas, macam nak tampaq muka sendiri, but yeah im awake now, insaf seketika.

sebab bukan apa, bila dh update tu , satu hari tu nanti update dalam 1000 post kan, jadi di hari lainnya dh hbis story, jadi meleret la malas dia,... eh apaa ni... okay dh hbis merapu meraban.. so back to next update kay.. ;)