Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

random experiences

December 15, 2016 Nurul Atikah 0 Comments Category :

Assalamualaikum warahmatullah.
sihat smua?
lama ja aku tgk blog ni. rasa mcm xlawa. kita tukaq lagi blog ni punya tema..
mcm taman permainan plak terasa.
jdi harini nak cerita pasal pengalaman hidup la sikit.
pengalaman kutip-kutip orang panggil dia.
harap ada yg sudi baca,, hahahahaha,...


ceritera seminggu di kampung halaman.
but before that, kita balik waktu zaman nk habis skolah jap.
everything was so nice, smpai la hari nak dekat exam.
lagi dekat dengan tarikh nak exam tu, mcm-mcm masalah muncul,
i cant stop crying. tabahkan hati dan hadap exam.
sekarang tengah merindui sekolah pulak.
nanti aku cerita plak pengalaman 7 tahun di HSBM, bangga semua pengetua
dapat ank murid sesetia aku..hahaha
jdi pada akhirnya exam dh hbis tepat tarikh 24 hb november 2016.
tamatlah jawatan aku sebagai seorang student, merangkap seorang ank murid.
tengah merindui kawan-kawan jgk ni, walaupun jumlah kawan tu taklah ramai...

jadi berbalik kepada ceritera di kampung selama seminggu.
balik sebab ada kenduri kakak sepupu,
balik jgk sbb jdi volunteer ganti mak yg xdpt balik sebab kerja.
first day tu excited la jgk, yelah lama xjejak kaki kat kg,
family kami bukan yg jenis balik kg setiap minggu,
nak kata kg tu jauh, xdak la jauh mana tpi lepas la nk bt solat jamak. kau rase?
haha. first day yg excited end duduk rumah tok wan ja,
well nama pun kg kan, mesti la aku ada bnyk rumah tumpangan,
and memandangkan sepupu terchenta masih tgh cuti sem,
second day tu lepak rumah sepupu, and bermalam sana, i make it ulang alik.
rumah tokwan then rumah sepupu, and the last few days tu kat rumah kakak sepupu yg nak kawin tu,
i consider myself lucky, sbb smpai ja rumah kakak sepupu yg nak kawin tu,
ada keja yg boleh tlg, and dpt kwn baru, adik baru pun dapt.
kejap ja aku jaga besar dh adik tu,,, haha

pengalaman gotong-royong orang kg, they called it pakat
meriah sngt, ada yg melatah la , siap ada yg main urut-urut lepas siap keja la,
mcm-mcm jdi wktu nk dekat kenduri, dpt tgk sendiri meja pengantn di hias, tak tlg la
sbb xpakar.. dapat tlg hias pelamin, hias hantaran, hias bunga telur paling best sbb telur tu rajin nau jatuh dari bekas dia. we share jokes and so on..

and finally pada hari kenduri, everything went well and smooth.
nasib baik sngt hari kenduri xhujan mcm hari sebelum ni,
cuma lecah-lecah  tu ada.
tp kejadian yg x cantik jdi jgk hari tu,

cerita ni bukan nak malukan or aibkan family sendiri but ambil pengajaran,
sepatutnya makanan di meja pengantin tu akan dibawa masuk lepas pengantin habis makan beradab kan, but something else happened bila ada tangan-tangan yg mengambil lauk pauk tu tak menyempat, it called memalukan sngt-sngt. xnk panjangkan mengenai benda tu. cuma nk ambil pengajaran dia, tolong lah hormati majlis yg sedang berlangsung, jgn tunjuk sngt jahil kita . tlg jaga adab sama,

thats all for tonight.. GOODNITE ;)

RELATED POSTS

0 comments