Skip to main content

GIVEAWAY 5 YEARS BLOGGING BY FAEZAH MDNOR



"Self-positive when I was sad"

once upon a time, a princess was born to this hectic world.
kemain ja opening dia, orang selalu cakap kisah dongeng pengakhirannya bahagia, i hope mine will be too. permulaannya disini, dilahirkan sebagai ank sulung, ada seorang adik lelaki, well mak dapat sepasang ank orang cakap. tapi mcm tertukar ja, haha. aku jenis kasar and my lil bro ni lembik plus touching lebih. i saw her and my father tried hard to support whats our need. jadi self-positive di sini lebih kepada kisah mak eden and some little momentary of my life. sepatutnya seorang wife tu selalu dapat enjoy duit husband, tapi berbza dengan pendirian mak aku, she choose to work. walaupun hanya bekerja sebagai seorang pengasuh, it a though work, perlukan kesabaran, perlukan keberanian dan perlukan kelembutan. she have all that. dia selalu positifkan minda satu-satunya anakanda dia ni, which is me, try not to love but to receive love. mungkin dari pengalaman hidup dia, mak pesan jangan lah jatuh sayang banyak sangat, tetapi pilihlah orang yg sayangkan kamu. sebab bila orang tu sayang kita, kita tak mudah kecewa. nasihat tu dia bagi sebab dia tau anak dara dia ni dalam fasa remaja, fasa mencuba, fasa bangkit dan jatuh, fasa mencari erti hidup, dan fasa bercinta mungkin.
setiap hari mak ada rutin yg sama, bangun awal masak untk baba(my father) , lepastu siap kami pergi sekolah, lepastu ank mengasuh plak ambil alih tempat kami kat rumah, and she never tired of that routine. she's a though women. walaupun dia banyak bersedih, but she always cheer me and my family. love u mak :)


ceritera seterusnya ialah tentang diri sendiri,
ramai yg cakap SPM is everything, but yet i lost to it.
bila ramai kenkawan mula masuk matrik, ada yg amik A-Level, ada yg amik Diploma adn soon,
aku terkapai-kapai mencari sedikit ruang, 
susah nak buat pilihan, nak sambung belajar atau terus kerja, 
result tak dak lah menghampakan, tapi im still sad. well diri sendiri yg usaha, and im thankful for it.
jadi pada pengakhiran, buat pilihan untuk amik FORM6 , yg mana sekarang orang panggil PRE-UNIVERSITY, semua pakat cakap, STPM ni susah, susah nak skor, susah nak belajar, susah la yang pastinya. rasa agak down with all the pressure. tapi yg boleh merubah kepada suatu keputusan yg positif bila dapat sokongan dari cikgu-cikgu and fams. cikgu form6 xlayan kami mcm budak-budak, layan kami mcm kawan, boleh gurau senda, and the give love a lot. dari rasa nak putus asa, rasa semangat sngt-sngt nak masuk UNIVERSITI. and in the end, kita tunggu result ja lah. hoping for the best , in sha Allah. jadi dalam hidup ni jangan banyak sangat meragui apa yg Allah S.W.T dah bagi, kadang-kadang kita tak sedar, jalan yg kita pilih dan tak sampai tu bukan jalan yg Allah nak , dia dah sediakn jalan yg terbaik, choose well, live well and always laugh. cuba hidup tanpa tension, walaupun susah .

p/s  harap tak kisah, mix language :)

Comments

  1. haiii tikah !

    singgah dari segmen yg sama

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/giveaway-5-years-blogging-by-faezah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai zafirah... haha akward la weyh.. ya all the best for the GA ye.. hahaha

      Delete
  2. salam bw.... https://deariescouple.blogspot.my/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BAD GENIUS

Assalamualaikum, okay
memandangkan harini  rajin okay RAJIN sementara sahaja ni,
kita nak kasi update cerita BAD GENIUS,

review ni akan jdi spoiler la kalau org tu tak tgk cerita tu lgi, but yeah nk review jgk...

lets start with the main character first yeah.
nama dia LYN.
dia ni la genius freak dalam cerita ni. pandai yg amat sngt sngt pandai.
bermula dengan dia tolong kawan baik dia dalam dewan exam, start dari situ, dia jual jawapan kat student2 yg bayaq untuk jawapan dia. dia ni dari keluarga sederhana ja, jadi bila dia masuk dalam sekolah swasta, bayaran yuran sangatlah tinggi, sejak dari situ dia carik duit guna kaedah yg nmpk mcm bagus tapi sangatlah merosak masa depan budak-budak yg kaya dan mampu bayaq dia ni.


okay second main character ialah BANK.
dia ni lagi genius dari lyn tu, yet he was so innocent.
budak ni sangatlah baik untill lyn tu libatkan dia dalam satu ujian untuk masuk ke universiti di luar negara, dia start jadi tamak disebabkan satu kejadian ni. haha kejadian …

Tajuk Pencarian Bloglist OGOS 2017

klik banner utk join :)

Batrisyia Birthday and Preloved Handbag Giveaway

Assalamualaikum, hee cikla tanya pengalaman beranak, belum berpunya lagi cikla, jdi pengalaman tu belum punyaa.. tapi ingt lah waktu kecik masa mak bersalin to my bro, adik berat masa tu lebih dari sepaptutnya, 3 kg lebih, jadi mak kena operate, tpi mmg dari mak lahirkan sy kena operation, sebab dia mmg xleh deliver secara norrmal, jdi bila lahirnya bayi yg terlebih sihat tu, mak kena tahan kad wad lama sikit due to her pain  and alhamdulillah after few day mak dapat keluar, dan adik pun disahkan tiada demam kuning or sakit lain,  dan pengalaman yg tak boleh dilupakan, he was so chubby, macam ank panda time tu.

special wishes from me: Happy belated birthday adik batrisyia, semoga jadi anak yang solehah, rajin tolong mak dgn ayah awk ye syg, dan semoga tumbuh jdi ank yg cantik :)