Skip to main content

#sepetang

Assalamualaikum wbt
di petang hening lagi senja,
eh tetiba ja kan..
dalam dua tiga hari terasa macam nak update something kat blog tpi tulah idea "elek"
so here im today nak share la sikit kisah hidup yang penuh pancaroba.
aiseyhh acah btoi.. hahah

petang2 mcm ni macam sedap ja kan kalau dapat pisang goreng lepastu dapat hirup teh ka kopi panas ka. umpphhh...
iklan sebentar bersama goreng pisang,

hahaha back to ceritera hidup aku tu,
dia sebenarnya mcm ni,
macamna? mcm ni la!!!!!
:P

kita manusia kan tak pernah lari dari sebarang pengorbanan yang kita kena buat sama ada pengorbanan tu kecik or besaq. org2 tua selalu cakap dalam membuat pilihan hidup , janganlah terburu-buru dalam membuat keputusan. dan aku rasa aku dah fikir sehabisnya sewaktu buat keputusan tu (rahsia) :D

ada yang kata pengorbanan yang dah buat tu macamna? tak rasa rugi ka? tak rasa membazir masa? tapi aku ada satu ja jawapan. andai lah pengorbanan tu betul-betul akan membuahkan hasil, it will one day. tpi utk masa sekarang, kita kena teruskan hidup. jangan terlalu banyak korban mengkorban ni, cukup raya haji tu dh la ye.

tata :)

Comments

Popular posts from this blog

BAD GENIUS

Assalamualaikum, okay
memandangkan harini  rajin okay RAJIN sementara sahaja ni,
kita nak kasi update cerita BAD GENIUS,

review ni akan jdi spoiler la kalau org tu tak tgk cerita tu lgi, but yeah nk review jgk...

lets start with the main character first yeah.
nama dia LYN.
dia ni la genius freak dalam cerita ni. pandai yg amat sngt sngt pandai.
bermula dengan dia tolong kawan baik dia dalam dewan exam, start dari situ, dia jual jawapan kat student2 yg bayaq untuk jawapan dia. dia ni dari keluarga sederhana ja, jadi bila dia masuk dalam sekolah swasta, bayaran yuran sangatlah tinggi, sejak dari situ dia carik duit guna kaedah yg nmpk mcm bagus tapi sangatlah merosak masa depan budak-budak yg kaya dan mampu bayaq dia ni.


okay second main character ialah BANK.
dia ni lagi genius dari lyn tu, yet he was so innocent.
budak ni sangatlah baik untill lyn tu libatkan dia dalam satu ujian untuk masuk ke universiti di luar negara, dia start jadi tamak disebabkan satu kejadian ni. haha kejadian …

Tajuk Pencarian Bloglist OGOS 2017

klik banner utk join :)

Batrisyia Birthday and Preloved Handbag Giveaway

Assalamualaikum, hee cikla tanya pengalaman beranak, belum berpunya lagi cikla, jdi pengalaman tu belum punyaa.. tapi ingt lah waktu kecik masa mak bersalin to my bro, adik berat masa tu lebih dari sepaptutnya, 3 kg lebih, jadi mak kena operate, tpi mmg dari mak lahirkan sy kena operation, sebab dia mmg xleh deliver secara norrmal, jdi bila lahirnya bayi yg terlebih sihat tu, mak kena tahan kad wad lama sikit due to her pain  and alhamdulillah after few day mak dapat keluar, dan adik pun disahkan tiada demam kuning or sakit lain,  dan pengalaman yg tak boleh dilupakan, he was so chubby, macam ank panda time tu.

special wishes from me: Happy belated birthday adik batrisyia, semoga jadi anak yang solehah, rajin tolong mak dgn ayah awk ye syg, dan semoga tumbuh jdi ank yg cantik :)