Skip to main content

#2in1

Assalamualaikum warahmatullah.
alhamdulillah tanggal 23 July 2016, tamat tugas aku sebagai Pengawas Pusat Sumber.
yes im the nerdy kid. hahah
bila cakap jdi pengawas perpustakaan ja mesti ada ja yg kata kami ni budak-budak baik.
ye memang la baik, tpi tak payah la nak perli mcm yg jadi pengawas perpustakaan ni
nerdy la , pegang buku 24 jam la.
be positive sikit . ubah persepsi sikit. netizen perlu berubah.
hahahah


okay habis dah bebelan untuk kesayangan semua.
semalam ada dinner night termasuklah pemberian sijil penghargaan atas khidmat bakti selama ni.
alhamdullilah dah buat yg terbaik sebagai ketua kepada depa semua.
harap-harap yg bakal mengganti dapat bt yg lagi baik dari aku.
jadi kat sini nak kongsi la sikit cerita semalam.

di pagi jumaat yang hening tu, pack la barang semua siap-siap.
mak ceq sempat marah lagi, apa ni bawak bnyk-banyk padahal nak pi sehari ja,
buang la dua tiga baju yg rasa xperlu tu, yelah selama ni pun bawk bnyk,
sebab prepare siap-siap kalau apa-apa jdi ka, tetiba baju koyak ka.
petang jumaat tu lepas balik sekolah lepaks rumah pinat sat, dgn lagi duaorg gadis melayu tu,
bertolak dari umah pinat dalam pkul 2 lebih smpai skolah,
bas dh smpai, siap-siap simpan barang check student smua,
bertolaklah kami pi Pusat Latihan Zakat Penang a.k.a PULAZA.

aku dgn gegirl smua naik bas yg pertama, sebab jumlah yg pi semua 80 org, cikgu tempah dua bas.
bas sekolah pulak tersekat dalam jam, sebab dh bertolak tu masa org kerja balik.
atas jambatan semua sesak la sikit. lambat lah smpai dari kami.
ikut tentatif program tu, sepatutnya petang tu ada pertandingan memasak.
masak Mushroom Soup. yummy!
tapi disebabkan kelewatan bas yg satu lagi , pertandingan tu pun dibatalkan.
next cabaran dan masalah yg aku dgn dua tiga lagi kwn kena hadap bila,
ada beberapa pelajar yg naik dari bas satu lagi tersalah atau tertukar tmpat letak bag depa,
bayangkan lah dalam kekalutan hidup ni. tetiba masalh mai satu demi satu.
semuanya settle bila cikgu tolong-tolong.

rasa macam nak tercabut nyawa malam dinner tu, nasib la semua nya berjalan lancar. sehingga lah ke majlis penutup. there's few picture to share with. :)





sebelum ke kem
jemputs makan durian





                                                                                                   

bilik dia luas






















                                                                    











Comments

Popular posts from this blog

BAD GENIUS

Assalamualaikum, okay
memandangkan harini  rajin okay RAJIN sementara sahaja ni,
kita nak kasi update cerita BAD GENIUS,

review ni akan jdi spoiler la kalau org tu tak tgk cerita tu lgi, but yeah nk review jgk...

lets start with the main character first yeah.
nama dia LYN.
dia ni la genius freak dalam cerita ni. pandai yg amat sngt sngt pandai.
bermula dengan dia tolong kawan baik dia dalam dewan exam, start dari situ, dia jual jawapan kat student2 yg bayaq untuk jawapan dia. dia ni dari keluarga sederhana ja, jadi bila dia masuk dalam sekolah swasta, bayaran yuran sangatlah tinggi, sejak dari situ dia carik duit guna kaedah yg nmpk mcm bagus tapi sangatlah merosak masa depan budak-budak yg kaya dan mampu bayaq dia ni.


okay second main character ialah BANK.
dia ni lagi genius dari lyn tu, yet he was so innocent.
budak ni sangatlah baik untill lyn tu libatkan dia dalam satu ujian untuk masuk ke universiti di luar negara, dia start jadi tamak disebabkan satu kejadian ni. haha kejadian …

Tajuk Pencarian Bloglist OGOS 2017

klik banner utk join :)

Batrisyia Birthday and Preloved Handbag Giveaway

Assalamualaikum, hee cikla tanya pengalaman beranak, belum berpunya lagi cikla, jdi pengalaman tu belum punyaa.. tapi ingt lah waktu kecik masa mak bersalin to my bro, adik berat masa tu lebih dari sepaptutnya, 3 kg lebih, jadi mak kena operate, tpi mmg dari mak lahirkan sy kena operation, sebab dia mmg xleh deliver secara norrmal, jdi bila lahirnya bayi yg terlebih sihat tu, mak kena tahan kad wad lama sikit due to her pain  and alhamdulillah after few day mak dapat keluar, dan adik pun disahkan tiada demam kuning or sakit lain,  dan pengalaman yg tak boleh dilupakan, he was so chubby, macam ank panda time tu.

special wishes from me: Happy belated birthday adik batrisyia, semoga jadi anak yang solehah, rajin tolong mak dgn ayah awk ye syg, dan semoga tumbuh jdi ank yg cantik :)