#2in1

Assalamualaikum warahmatullah.
alhamdulillah tanggal 23 July 2016, tamat tugas aku sebagai Pengawas Pusat Sumber.
yes im the nerdy kid. hahah
bila cakap jdi pengawas perpustakaan ja mesti ada ja yg kata kami ni budak-budak baik.
ye memang la baik, tpi tak payah la nak perli mcm yg jadi pengawas perpustakaan ni
nerdy la , pegang buku 24 jam la.
be positive sikit . ubah persepsi sikit. netizen perlu berubah.
hahahah


okay habis dah bebelan untuk kesayangan semua.
semalam ada dinner night termasuklah pemberian sijil penghargaan atas khidmat bakti selama ni.
alhamdullilah dah buat yg terbaik sebagai ketua kepada depa semua.
harap-harap yg bakal mengganti dapat bt yg lagi baik dari aku.
jadi kat sini nak kongsi la sikit cerita semalam.

di pagi jumaat yang hening tu, pack la barang semua siap-siap.
mak ceq sempat marah lagi, apa ni bawak bnyk-banyk padahal nak pi sehari ja,
buang la dua tiga baju yg rasa xperlu tu, yelah selama ni pun bawk bnyk,
sebab prepare siap-siap kalau apa-apa jdi ka, tetiba baju koyak ka.
petang jumaat tu lepas balik sekolah lepaks rumah pinat sat, dgn lagi duaorg gadis melayu tu,
bertolak dari umah pinat dalam pkul 2 lebih smpai skolah,
bas dh smpai, siap-siap simpan barang check student smua,
bertolaklah kami pi Pusat Latihan Zakat Penang a.k.a PULAZA.

aku dgn gegirl smua naik bas yg pertama, sebab jumlah yg pi semua 80 org, cikgu tempah dua bas.
bas sekolah pulak tersekat dalam jam, sebab dh bertolak tu masa org kerja balik.
atas jambatan semua sesak la sikit. lambat lah smpai dari kami.
ikut tentatif program tu, sepatutnya petang tu ada pertandingan memasak.
masak Mushroom Soup. yummy!
tapi disebabkan kelewatan bas yg satu lagi , pertandingan tu pun dibatalkan.
next cabaran dan masalah yg aku dgn dua tiga lagi kwn kena hadap bila,
ada beberapa pelajar yg naik dari bas satu lagi tersalah atau tertukar tmpat letak bag depa,
bayangkan lah dalam kekalutan hidup ni. tetiba masalh mai satu demi satu.
semuanya settle bila cikgu tolong-tolong.

rasa macam nak tercabut nyawa malam dinner tu, nasib la semua nya berjalan lancar. sehingga lah ke majlis penutup. there's few picture to share with. :)





sebelum ke kem
jemputs makan durian





                                                                                                   

bilik dia luas






















                                                                    











Comments